Forward talks

YouTube i TikTok najviše koriste opcije za prikupljanje naših podataka

Svakodneva upotreba raznovrsnih aplikacija, predstavlja rutinsku radnju korišćenja na Internetu tokom dana za lične i poslovne potrebe. Sastavni dio uključuje i prikupljanje korisničkih podataka.

Upravljanje u odnosima sa klijentima, CRM sistemi

U prethodno periodu, pisali smo u vezi industrijskog softvera i svjetskih igrača u ovom segmentu.

Srbija lider po broju programera u regiji

Informaciono - komunikacione tehnologijе odnosno ICT, u zadnjih nekoliko godina nalazi se u ekspanziji, u smislu velikog broj poslova, programera, softvera, aplikacija, novčanih iznosa koji se preliva u određenom ICT eko sistemu, i raste iz dana u dan.

Industrijski softver (Microsoft, SAP...)

​Industrijski softver pronalazi sve veću upotrebu na globalnom IT tržištu. Sinergetske komponente u dijelu infastrukture, sigurnosti, prostora "u oblaku" na raspolaganju su većini kompanija i evidentan je sve veći broj krajnjih korisnika.

"NashStore" - ruska prodavnica aplikacija

Ruski programeri sprovode određene aktivnosti i grade aplikaciju koja će biti pandan "Google play store".

Pametni telefoni - 5G u većini na tržištu

Prema ranijim predviđanjima, 5G mobilni telefoni, trebali su tokom 2023. godine da budu u većini odnosno da imaju preko 50% udjela na tržištu. Međutim, početak tekuće godine, Counter pointresearch nam donosi novi izvještaj gdje je prvi put prodaja 5G premašila prodaju 4G mobilnih uređaja i dosegla 51% udjela na tržištu.

Kalendar IT, Telco i digitalnih konferencija

Poslije više od dvije godine, u skoro punom kapacitetu vraćaju se određene IT konferencije i događaji, ujedno i nove tehnološke manifestacije koje nismo do sad imali priliku da vidimo.

Cyber sigurnost i akvizicije kompanija na tržištu

U kojoj mjeri sigurnost na Internetu i svakodnevnom poslovanju zauzima važno mjesto, u nekoliko navrata smo navodili u prethodnom periodu.

IT industrija i plate u BiH

Jedna od najbrže rastućih industrija u nasoj zemlji, definitivno je IT i ovaj segment raste iz dana u dan.

Lanaco platforma EduIS globalni ambasador školstva

Nezavisne novine prate serijal emisija koje pokazuju digitalnu i tehničku zrelost naših preduzeća i ustanova u posebnom serijalu pod nazivom "Forward talks".

Napredni softverski proizvodi za domaće i klijente u regionu u oblasti internet trgovine

Kao što smo najavili prošle sedmice, Nezavisne novine prate emisije koje pokazuju digitalnu i tehničku zrelost naših preduzeća i ustanova u posebnom serijalu pod nazivom "Forward talks".

Banjaluka i Republika Srpska dobijaju prvi naučno tehnološki park

Kao što smo najavili prošle sedmice, Nezavisne novine prate emisije koje pokazuju digitalnu i tehničku zrelost naših preduzeća i ustanova u posebnom serijalu pod nazivom "Forward talks".