Programi

Napredni softverski proizvodi za domaće i klijente u regionu u oblasti internet trgovine

Napredni softverski proizvodi za domaće i klijente u regionu u oblasti internet trgovine
Foto: Ustupljena fotografija | Napredni softverski proizvodi za domaće i klijente u regionu u oblasti internet trgovine

Kao što smo najavili prošle sedmice, Nezavisne novine prate emisije koje pokazuju digitalnu i tehničku zrelost naših preduzeća i ustanova u posebnom serijalu pod nazivom "Forward talks".

U drugoj emisiji Forward razgovora za 2021. posjetili smo kompaniju Antecna iz Banjaluke.

Antecna kreira i pravi napredne softverske proizvode i za klijente u regionu u zavisnosti od tržišnih potreba u oblasti Internet trgovine, širokog spektra TV/Mobilnih/Poslovnih aplikacija, Internet of Things rješenja sa inteligencijom kojom se omogućava mašinsko učenje i automatizacija procesa. 

U saradnji sa partnerima, renomiranim svjetskim proizvođačima softverskih proizvoda ili samostalno uz jedinstvenu bazu "vlastite pameti" vrši konsultacije, razvoj i implementaciju softverskih proizvoda u industrijama kao sto su telekom, saobraćaj, elektroenergetika, finansijski sektor i kontrola leta.

Iza njih su reprezentativna rješenja u procesu digitalizacije kroz konkretnu implementaciju projekata kao što je Wiener OnLine shop- kupovina osiguranja preko interneta, ENPay- Aplikacija za kupovinu i online naplatu putarine na autoputevima, mGo- korisnička aplikacija za mtel korisnike za samostalno praćenje i upravljanje uslugama kao i online plaćanje , Unified Recharging- platforma za mtel za prihvat i procesiranje svih kanala dopune prepaid korisnika u Republici Srpskoj, TV Pay- aplikacija za plaćanje režijskih računa preko IPTV platforme, ePost- Virtuelna pošta- aplikacija za plaćanje režijskih računa i pristup svim poštanskim servisima , ITS platforma za upravljanje saobraćajem i druge.

Mladi tim zaposlenih u narednoj godine planira se širiti i ovo povećanje zasigurno jedan je od razloga uspješnog poslovanja.

Srđan Bjelić je Rukovodilac Sektora za prodaju poslovnih rješenja u kompaniji Mtel a.d. Banjaluka. Učestvovao je u realizaciji i implementaciji više stotina telekomunikacionih i ICT projekata u privatnom i javnom sektoru BIH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije