BiH

Đokić: Ohrabriti domaće i strane investitore

Đokić: Ohrabriti domaće i strane investitore
Foto: SP / Ilustracija | Đokić: Ohrabriti domaće i strane investitore

DERVENTA - Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić rekao je u Derventi da će socijalisti nastojati još više jačati kapacitete Republike Srpske kako bi ona mogla ekonomski pružati podršku razvoju svih lokalnih zajednica.

Đokić je prisustvovao centralnoj tribini Opštinskog odbora SP u Derventi, na kojoj je predstavljen program stranke i kandidati za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice četiri i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice dva. 

"Nastojaćemo da jačamo mehanizme podrške i pomoći za nove investicije, da ohrabrimo domaće i strane investitore da ulažu na područja gdje god je to moguće. Radićemo da dodatnoj spoljnoj promociji privlačenja investitora", rekao je Đokić novinarima. 

On kaže da Republika Srpska i BiH može postati "hit zemlja u regionu" po pitanju investiranja. 

Nosilac liste kandidata SP za Narodnu skupštinu Republike Srpske Risto Marić uvjeren je da će socijalisti imati poslaničko mjesto iz Izborne jedinice četiri. 

"Republika Srpska i BiH je prilika za nove investicije, koje treba snažno podržavati i činiti sve da se olakša privredna aktivnost", rekao je Marić i dodao da treba nastaviti obezbjeđivati beneficije za zapošljavanje, ali i smanjivati poreze i doprinose. 

Nosilac liste SP za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice dva Simo Stakić očekuje da će stranka biti parlamentarna na nivou BiH. 

"Moramo nastojati da se vrate oduzete nadležnosti Republike Srpske koje su prenesene na nivo BiH, ali i činiti sve da se sačuvaju postojeće. O Republici Srpskoj u Sarajevu se treba pričati sa uvažavanjem", rekao je Stakić. 

Prisutnima se obratio i predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Derventa Milorad Simić, koji je istako dobru saradnju sa socijalistima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije