Gradovi

Sevlid Hurtić osvojio mandat u parlamentu RS: Nisam pljuvao po drugima

Sevlid Hurtić osvojio mandat u parlamentu RS: Nisam pljuvao po drugima
Foto: Ustupljena fotografija | Sevlid Hurtić osvojio mandat u parlamentu RS: Nisam pljuvao po drugima

DOBOJ - Samo jedan od desetak odbornika u Skupštini grada Doboj koji su bili kandidati za poslanike osvojio je mandat u Narodnoj skupštini RS.

Sevlid Hurtić, predsjednik lokalnog parlamenta, kao nosilac liste Pokreta za državu izborio je poslanički mandat i iz drugog pokušaja će gradsku skupštinu zamijeniti entitetskom.

"Realno gledajući, kao predsjednik Skupštine, kao koordinator za bošnjačka pitanja, kao čovjek koji je tražio sva donatorska sredstva za grad Doboj, čovjek koji voli grad Doboj, očekivao sam prolazak direktno u Narodnu skupštinu RS. To se postiglo samo radom, a ne pričom, ne napadanjem drugih, jer me drugi nisu interesovali, bavio sam se svojim biračkim tijelom, bavio sam se svojim prijateljima, ljudima koji će glasati za mene, nisam pljuvao po drugima i nisu me interesovali", rekao je Hurtić.

Osim Hurtića, još dva odbornika su bili nosioci lista za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice pet, a to su Olivera Nedić (PDP) i Sretko Đurković (Ujedinjena Srpska), ali im je mandat izmakao.

"Ja moram da kažem prvo da ne mogu priznati legitimitet tih rezultata, apsolutno jer je u pitanju bila brutalna krađa, bile su brojne nedopustive mahinacije, gotovo kao 15. novembra 2020. Što se tiče samih rezultata, Dobojlije su ipak osvjetlale obraz, pored svih njihovih investicija u kampanju, sječe šume, asfaltiranja, ja sam ipak dobila povjerenje Dobojlija više nego Srđan Todorović,  koji nosi listu, više nego Sretko Đurković ili Slaven Dujaković, što ipak govori da su Dobojlije promišljale kod ovog izbora", poručila je Olivera Nedić, nosilac PDP-ove liste.

Četvrti put u trci za poslanički mandat bio je Sretko Đurković, nosilac liste US, ali ni ovaj put nije uspio, a na naše pitanje da li je razočaran odgovara:

"Ma nisam nešto, nisam razočaran kada bih sve sagledao. Razoračaran sam načinom što se došlo do toga da više nema ideologije. Ja sam 2010. bio sa Dragutinom Škrebićem kandidat NDS-a, pa je Dragutin prošao za poslanika. Godine 2014. sam sa SDS-om prošao te noći, pa je onda inženjering proradio, 2018. je loše bilo totalno u NDP-u i sada, gdje sam očekivao da napravim rezultat, desilo se to u Stanarima što se desilo. Nismo prošli, napravili smo solidan rezultat", smatra Đurković.

Osim Sevlida Hurtića, u parlament RS iz Izborne jedinice pet će i dva aktuelna SNSD-ova poslanika Danijel Jošić i Aleksandar Subotić, kao i njihova partijska koleginica Nina Bukejlović. Novi mandat je osvojio i Srđan Todorović (SP), a šesto mjesto u Narodnoj skupštini RS iz IJ pet pripalo je Milanu Kasapoviću (SDS) iz Teslića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije