Svijet

Pratite nas na Google news

Analiza govora tijela: Tramp i Kim bili nervozni

Analiza govora tijela: Tramp i Kim bili nervozni
Foto: Tanjug/AP | Analiza govora tijela: Tramp i Kim bili nervozni
Tanjug

SINGAPUR - U prvim trenucima susreta na početku samita u Singapuru, američki predsjednik Donald Tramp i sjevernokorejski lider Kim Džong-un pokušali su da se predstave kao dominantni, ali su pokazali anksioznost, piše Rojters u analizi govora tijela dvojice lidera.

Prema navodima stručnjaka za govor tijela, tokom 13 sekundi, koliko se Tramp po prvi put rukovao sa Kimom, američki predsjednik je uobičajno pokušao da prikaže svoju dominaciju time što je prvi pružio ruku i potapšao sjevernokorejskog lidera po ramenu.

Ne želeći da zaostaje, Kim je črvsto stisnuo Trampovu ruku, gledajući ga pravo u oči tokom rukovanja, prije nego što su se obojica okrenuli medijima.

"To nije bilo obično rukovanje. Išlo je gore dole, bilo je nervozno, obojica su privlačila k sebi onog drugog. Obojica nisu puštala onog drugog da bude dominantan", rekao je za Rojters australijanski stručnjak za govor tijela Alen Pis.

Bijela kuća je navela da je "tet-a-tet" sastanak Trampa i Kima trajao 38 minuta, a "Bi-Bi-Si" ocjenjuje da je to prilično kratko, ukoliko se u obzir uzme vrijeme koje je potrebno za prevođenje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije