Svijet

Analiza govora tijela: Tramp i Kim bili nervozni

Analiza govora tijela: Tramp i Kim bili nervozni
Foto: Tanjug/AP | Analiza govora tijela: Tramp i Kim bili nervozni

SINGAPUR - U prvim trenucima susreta na početku samita u Singapuru, američki predsjednik Donald Tramp i sjevernokorejski lider Kim Džong-un pokušali su da se predstave kao dominantni, ali su pokazali anksioznost, piše Rojters u analizi govora tijela dvojice lidera.

Prema navodima stručnjaka za govor tijela, tokom 13 sekundi, koliko se Tramp po prvi put rukovao sa Kimom, američki predsjednik je uobičajno pokušao da prikaže svoju dominaciju time što je prvi pružio ruku i potapšao sjevernokorejskog lidera po ramenu.

Ne želeći da zaostaje, Kim je črvsto stisnuo Trampovu ruku, gledajući ga pravo u oči tokom rukovanja, prije nego što su se obojica okrenuli medijima.

"To nije bilo obično rukovanje. Išlo je gore dole, bilo je nervozno, obojica su privlačila k sebi onog drugog. Obojica nisu puštala onog drugog da bude dominantan", rekao je za Rojters australijanski stručnjak za govor tijela Alen Pis.

Bijela kuća je navela da je "tet-a-tet" sastanak Trampa i Kima trajao 38 minuta, a "Bi-Bi-Si" ocjenjuje da je to prilično kratko, ukoliko se u obzir uzme vrijeme koje je potrebno za prevođenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije