Svijet

Pratite nas na Google news

Iran upozorava Kima da bi Tramp mogao da poništi sporazum

Iran upozorava Kima da bi Tramp mogao da poništi sporazum
Foto: Tanjug | Iran upozorava Kima da bi Tramp mogao da poništi sporazum
Tanjug

TEHERAN - Portparol iranske vlade Mohamad Bager Nobaht upozorio je danas sjevernokorejskog lidera Kima Džong Una da bi predsjednik SAD Donald Tramp mogao da poništi bilo kakav nuklearni sporazum sa Pjongjangom.

"Imamo posla sa čovjekom koji povlači svoj potpis dok je u inostranstvu", rekao je Bager Nobaht, a prenijela poluzvanična agencija "Fars".

To su prvi komentari jednog iranskog zvaničnika nakon završetka samita Trampa i Kima u Singapuru, ističe AP. 

Dok je letio za Singapur u nedjelju, Tramp je povukao podršku saopštenju, koji su potpisali lideri zemalja G7 na samitu u Kanadi. 

SAD su se povukle i iz nuklearnog sporazuma sa Iranom u maju ove godine. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije