Svijet

Fauči demantovao Trampa: Gripa nije smrtonosna koliko i virus korona

Fauči demantovao Trampa: Gripa nije smrtonosna koliko i virus korona
Foto: Tanjug/AP | Fauči demantovao Trampa: Gripa nije smrtonosna koliko i virus korona

Glavni američki epidemiolog Entoni Fauči demantovao je tvrdnju predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa da je virus korona smrtonosan koliko i gripa. Napomenuo je da postoji razlika između ova dva zdravstvena problema.

Fauči je podsjetio da su simptomi virusa korona i gripe slični, ali da je šteta koju uzrokuje virus korona organizmu, kako je rekao, znatno drugačija od one koju uzrokuje gripa, prenosi američka televizija NBC.

"Nije tačno da je virus korona isto što i gripa. Imaju slične simptome, ali gripa vam ne može učiniti ono što može učiniti virus korona", kazao je.

Svoje stavove o virusu korona, kojim je i sam zaražen, i gripi Tramp je objavio na Twitteru.

"Dolazi sezona gripe. Mnogi ljudi svake godine preminu od gripe, nekada je to više i od 100.000 osoba i to uprkos vakcini. Da li ćemo zatvoriti našu državu? Ne, naučili smo kako živjeti sa gripom, baš kao što smo naučili živjeti sa virusom korona koji je među većom populacijom manje smrtonosan", napisao je američki predsjednik.

Komentarišući njegove stavove Fauči je poručio da mu ne želi proturječiti i da to nije dobro ako želi raditi svoj posao. U SAD-u je od virusa korona preminulo više 210.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije