Svijet

Pratite nas na Google news

"Normalan život u Italiji za godinu dana"

"Normalan život u Italiji za godinu dana"
Foto: Pixabay/Ilustracija | "Normalan život za godinu dana"
Tanjug

RIM - U Italiji raste broj zaraženih virusom COVID-19, u posljednja 24 sata otkriveno je 1.670 novih slučajeva zaraze, 250 više nego predhodni dan, a preminulo je 20 osoba.

U toku posljednja 24 sata testiran je rekordan broj ljudi na COVID-19, više od stotinu hiljada.

Poznati američki infektolog Entoni Fauči, direktor američkog Nacionalnog instituta za alergije i bolesti (NIAID), ocijenio je da Italija "u ovoj fazi mora biti maksimalno oprezna imajući u vidu da se zaraza virusom korona širi u susjednim zemljama, i da je ovo vrijeme velikog izazova budući da treba pokrenuti privredu".

Doktor Fauči je učestvovao onlajn na konferenciji "Granice, Festival Zdravlja" (Frontiere-Festival di Salute) organizovanoj u Rimu i tom prilikom je rekao da se povratak normalnog života može očekivati krajem naredne, 2021 godine.

Do tada Fauči preporučuje striktno držanje propisanih mjera: zaštitne maske, fizička distanca, izbjegavati grupna okupljanja i boraviti napolju.

Po njegovim riječima, do kraja ove godine moguće je očekivati efikasnu vakcinu, većina svjetskog stanovništva može biti vakcinisana u toku naredne godine, ali ne cijela populacija, kao što je to slučaj sa vakcinom velikih boginja.

"Dovoljno je vakcinisati 75 odsto svjetskog stanovništva da bi se zaustavilo širenje zaraze", rekao je Fauči.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije