Svijet

Tedros: Biće zastoja i novih izazova u 2021. godini

Tedros: Biće zastoja i novih izazova u 2021. godini
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Tedros: Biće zastoja i novih izazova u 2021. godini

ŽENEVA - Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus upozorio je da će u novoj godini biti zastoja i novih uzazova, apelujući da se pojačaju napori kako bi se osiguralo otkrivanje novih varijanti virusa korona.

Tedros je na onlajn konferenciji za medije, obraćajući se iz Ženeve, upozorio da će biti zastoja i novih izazova u novoj godini, navodeći kao primjer pojavu novih sojeva vorisa korona, ali je apelovao da se pruži pomoć ljudima kojima je teško da se dalje bore, jer su umorni od pandemije.

On je dodao da SZO blisko sarađuje s naučnicima širom svijeta kako bi se bolje razumjele promjene virusa i njihov uticaj.

Tedros je u tom smislu istakao važnost povećanja kapaciteta genomskog sekvenciranja u cijelom svijetu, kao i podjele informacija sa zdravstvenom agencijom UN-a i drugim zemljama.

Novi soj virusa korona, koji je otkriven u Velikoj Britaniji i Južnoafričkoj Republici i koji je izgleda zarazniji, izazvao je zabrinutost širom svijeta i doveo do uvođenja novih restrikcija na putovanja ovog mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije