Svijet

U Brazilu više od pola miliona umrlih usljed virusa korona

U Brazilu više od pola miliona umrlih usljed virusa korona
Foto: Tanjug/AP | U Brazilu više od pola miliona umrlih usljed virusa korona
Srna

BRAZILIJA - Broj umrlih od kovida-19 u Brazilu premašio je 500.000, što je nakon SAD najviše u svijetu, a stručnjaci upozoravaju da bi se epidemija mogla pogoršati usljed sporog programa vakcinacije i početka zime na južnoj hemisferi.

Širenje virusa u Brazilu dodatno se ubrzava mnogo zaraznijim sojevima, uključujući i vrstu koja je otkrivena u regionu Amazona i nosi naziv gama.

Prošle sedmice na dnevnom nivou bilo je oko 70.000 zaraženih.

Virus se i dalje širi, ali predsjednik Žair Bolsonaro odbija da podrži uvođenje mjera, poput fizičke distance.

Bolsonaro je na udaru žestokih kritika jer nije sproveo nacionalno koordinisane postupke te zbog njegov skepse prema vakcinaciji, blokadama i nošenju maske.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Insitut za zdravlje "Fiokruz" saopštio je da je situacija kritična i da je samo 15 odsto odraslog stanovništva u potpunosti vakcinisano.

Brazilski Kongres je pokrenuo istragu o načinu na koji je administracija rješavala zdravstvenu krizu.

Opozicija optužuje predsjednika da je odgađao kupovinu vakcina iz političkih razloga jer je neprestano ublažavao ozbiljnost pandemije.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Juče su širom Brazila održane demonstracije protiv Bolsonarove administracije sa zahtjevom za ubrzanje vakcinacije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije