Atletika

Bjeloruskinja Cimanovskaja želi da zatraži azil

Bjeloruskinja Cimanovskaja želi da zatraži azil
Foto: Tanjug/AP | Bjeloruskinja Cimanovskaja želi da zatraži azil

Bjeloruska atletičarka Kristina Cimanovskaja, koja je trebalo da se vrati kući sa Olimpijskih igara odlukom trenera nacionalnog tima, želi da zatraži azil, objavio je večeras medij "Sport Hoči", citirajući predstavnike organizacija za ljudska prava.

Prema mediju "Sport Hoči", Cimanovskaja je trenutno na bezbednom mestu.

Bjeloruski olimpijski komitet (NOC) ranije je saopštio da su treneri odlučili da je vrate kući zbog njenog psihološkog stanja, a trebalo je da učestvuje u trkama na 100 i 200 metara, prenio je TASS.

Dvije bjeloruske takmičarke suspendovane su iz štafete 4X400 metara zbog nedovoljnog broja uzorka na dopingu, pa su treneri odlučili da uključe Cimanovskaju, koja je kritikovala tu odluku na društvenim mrežama.

Prije toga je bjeloruski opozicioni Sportski fond za solidarnost naveo da je Cimanovskaja navodno primorana da napusti Tokio zbog kritika na račun trenera.

U prvom trenutku su se pojavile informacije je trenutno na letu za Istanbul, a za Euroradio je izjavila da želi da zatraži azil u Evropi.

Uprkos ranijim izveštajima da je Cimanovskaja na letu za Istanbul, iz avio-kompanije "Turkis airlines" su za TASS rekli da se nijedan putnik pod njenim imenom nije ukrcao na let.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije