Atletika

Tuki otežan put do medalje u Tokiju, Amos nakon žalbe ipak u finalu

Tuki otežan put do medalje u Tokiju, Amos nakon žalbe ipak u finalu
Foto: Tanjug/AP | Tuki otežan put do medalje u Tokiju, Amos nakon žalbe ipak u finalu
N.N.

Jedan od najboljih atletičara na 800 metara Nijel Amos priključen je učesnicima u velikom finalu Olimpijskih igara nakon uložene žalbe.

Amos je trčao u istoj grupi u kojoj je Amel Tuka ostvario plasman u finale, ali je u finišu sapleten nakon kontakta sa Isaiahom Dževetom. Sportski, Amos i Dževet su završili utrku, iako za vrijeme nisu marili.

Nakon trke, Amos je uložio žalbu da je sapleten. Službenici trke su uzeli u razmatranje žalbu i nakon pregledavanja video snimaka odlučili su da uvaže ono što je atletičar iz Bocvane tražio, tako da će se takmičiti u finalu na 800 metara, u stazi devet, piše Klix.ba.

Amos se tako priključio Amelu Tuki (BiH), Gabrielu Tualu (Francuska), Patriku Dobeku (Poljska), Emanuelu Kupkuruiju Koriru (Kenija), Klajtonu Marfiju (SAD), Šeruiotu Fergusonu Rotichu (Kenija), Adrianu Benu (Španija) i Peteru Bolu (Australija) koji će se boriti za medalje.

Finalna trka na 800 metara zakazana je za srijedu od 14:05 sati. Podatak da je i Amos učesnik finala otežaće put do medalje bh.atletičaru s obzirom na to da je predstavnik Bocvane važio za prvog favorita kvalifikacione grupe.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije