Ostali sportovi

Tedros: Rizik od zaraze je neizbježan na Olimpijskim igrama

Tedros: Rizik od zaraze je neizbježan na Olimpijskim igrama
Foto: Ilustracija | Tedros: Rizik od zaraze je neizbježan na Olimpijskim igrama

TOKIO - O tokijskoj olimpijadi ne bi se trebalo suditi po broju zaraženih od kovid-19 koji bi se mogao pojaviti, jer je eliminisanje rizika nemoguće, poručio je čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) sportskim zvaničnicima u Japanu.

"Ono što je najbitnije jeste način na koji se suočavamo sa zarazom", izjavio je generalni direktor WHO Tedros Adanom Gebrjesus u govoru na sastanku Međunarodnog olimpijskog komiteta.         

"Stepen uspjeha u tome je da osiguramo, da se svaki slučaj identifikuje, izoluje, prati, da se o njemu vodi briga što je moguće brže i da se transmisija prekine", kazao je.

Broj zaraženih od kovida-19 povezan s igrama u Japanu ovog mjeseca, u srijedu je iznosio 79 , dok je još međunarodnih sportista testirano pozitivno u matičnim zemljama i onemogućeno im je putovanje.

"Stopa uspjeha u narednih 14 dana nije nula slučajeva", kazao je Tedros, naglašavajući da su sportisti koj su već testirani pozitivno u Japanu, među kojima i sportisti u Olimpijskom selu u Tokijskom zalivu, bili veći dio od 11.000 takmičara koji će ostati u Tokiju, prenosi AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije