Sportovi na vodi

I Emir Muratović završio takmičenje na OI u Tokiju

I Emir Muratović završio takmičenje na OI u Tokiju
Foto: N.N. | I Emir Muratović završio takmičenje na OI u Tokiju

BiH je i dalje daleko od medalje na Olimpijskim igrama. Nakon što je Larisa Cerić zaustavljena je u osmini finala u Tokiju, danas je nastupio i bh. plivač Emir Muratović, koji je ostao bez plasmana u polufinale trke na 50 metara slobodnim stilom.

Muratović nije uspio da bude među 16 najboljih plivača koji su izborili plasman u polufinale. On je zauzeo 42. mjesto od ukupno 73 takmičara. Muratović se takmičio u kvalifikacijskoj grupi broj pet, gdje je zauzeo drugo mjesto s vremenom 22.91. On je ranije nastupio u istoj disciplini na 100 metara, gdje je zauzeo 46. mjesto od 71 takmičara.

Do kraja takmičenja u Tokiju BiH će predstavljati još Amel Tuka u trci na 800 metara i Mesud Pezer u bacanju kugle.

Najbolji rezultat od bh. takmičara do sada je ostvario tekvondoista Nedžad Husić. Zauzeo je peto mjesto i bio na korak do istorijske medalje.

Bez prilike da se bore za medalju ostale su i srpske reprezentativke u streljaštvu Zorana Arunović i Jasmina Milovanović. One nisu uspjele da se plasiraju u finale discipline malokalibarski pištolj (25 m). Arunovićeva, koja je poslije prvog dana kvalifikacija bila u vođstvu, bez mjesta među osam ostala je poslije drame s obzirom na to da je u posljednjoj seriji Čija Jing-Vu iz Kineskog Tajpeha pogodila pet desetki. Na kraju Arunovićeva je završila kao deveta sa 584 kruga, dok je Milovanovićeva zauzela 30. mjesto sa 575 krugova.

Jovana Arsić, srpska veslačica, osvojila je treće mjesto u C finalu u skifu sa vremenom 7:43,30 minuta. Ipak, u ukupnom poretku na Igrama zauzela je 15. mjesto.

Drugu bronzanu medalju za Hrvatsku u Tokiju osvojio je veslač Damir Martin u skifu. Iskusni veslač osvojio je treće olimpijsko odličje u karijeri (po srebro ima iz Rio de Žaneira i Londona). Zlatno odličje pripalo je Grku Stefanosu Tuskosu, a srebro je osvojio Norvažanin Ćetil Borh.

"Toliko mi je 'dobro' u Tokiju da odmah putujem kući. Želim pobjeći da ne pokupim nešto. Kad završi takmičenje svi su kao pušteni s lanca i bolje je pobjeći da ne zarazim svoje", rekao je Martin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije