Ličnost godine

Ličnost godine - ambasador Johan Zatler

BANJALUKA, SARAJEVO - Ambasador Johan Zatler, šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini, obilazio je evropske metropole zagovarajući da se BiH dodijeli kandidatski status.

Privrednik godine - posthumno, Slobodan Stanković

BANJALUKA - Nagradu za privrednika godine posthumno dodjeljujemo Slobodanu Stankoviću.

Podvig godine - spasioci Republičke uprave civilne zaštite

BANJALUKA - Priznanje za podvig godine pod nazivom "Jelena Trikić - Majka Hrabrost" pripalo je spasiocima Republičke uprave civilne zaštite, čiji herojski čin, nakon razornog zemljotresa u Turskoj, nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Novinarka godine - Semira Degirmendžić

BANJALUKA - Pisanje je njena ljubav od školskih i studentskih dana. Novinarstvom se bavi duže od dvije decenije. Radila je i u printanim i u elektronskim medijima.

Izbor čitalaca: Nermin Nikšić najbolji ministar u Vladi FBiH

SARAJEVO - Ministar godine u Vladi FBiH je Nermin Nikšić, aktuelni premijer Federacije BiH.

Izbor čitalaca: Nedeljko Čubrilović najbolji ministar u Vladi Srpske

BANJALUKA - Ministar godine u Vladi Republike Srpske je Nedeljko Čubrilović, koji je obavljao više značajnih profesionalnih, društvenih i državnih funkcija, a na poziciji ministra saobraćaja i veza bio je u tri sastava Vlade Srpske.

Izbor čitalaca: Zoran Tegeltija najbolji ministar u Savjetu ministara BiH

BANJALUKA - Ministar godine u Savjetu ministara BiH je Zoran Tegeltija, nekadašnji ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine, koji je 18. maja imenovan za direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

"Nezavisne" izabrale ličnost godine i nagradile zaslužne (VIDEO)

BANJALUKA - Prestižna nagrada "Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja", u organizaciji "Nezavisnih novina", dodijeljena je 19. put, te su, kao i proteklih godina, uređivački kolegijum i građani dali sud o tome čiji rad, požrtvovanost i odgovornost zaslužuju da budu nagrađeni.

"Nezavisne novine" izabrale ličnost godine

BANJALUKA - Anonimni heroji čija su djela vječna, priče koje nisu smjele ostati nezabilježene, ukazivanje na dobre i loše poteze najodgovornijih među nama, borba za istinu i bolju budućnost.

Ljiljana Smiljanić u "Pogledima": Političari generatori govora mržnje

Sa Ljiljanom Smiljanić, dopisnicom Al Jazeere Balkans iz Banjaluke, razgovarali smo o pomirenju u Bosni i Hercegovini i govoru mržnje, posebno u medijskom prostoru, koji se i poslije 28 godina nakon rata nije oslobodio priče o ratnim strahotama i narativa o krivcima s one druge strane.

Hrabra djevojčica iz Sarajeva pomjerila granice u borbi s karcinomom

Dok sam živa neću zaboraviti taj osjećaj kada me Merjem nazvala nakon operacije, koja je trajala dvanaest sati. Iz anestezije se probudila nakon sat i po i odmah tražila od medicinskih sestara da me pozovu.

Vlasuljar Fuad Halilović: Kosa satkana od ljubavi vraća nadu i osmijeh

Kad nam život pomrsi račune i kad nam sudbina na leđa natovari breme o kome nismo ni sanjali, pobjeda je jedini cilj. Upravo na tom putu, gdje je svaki korak važan, dese se ljudi koje često ni ne znamo, a koji zajedno s nama krenu koračati stazom života.

Anela iz Tešnja prebrodila najgore: Vedrim duhom porazila opaku bolest

Najveću podršku i moj pozitivni svijet od početka su činili moji roditelji. Uz njih sam sve prebrodila lakše. Posebno mi je značajno da je u cijeloj situaciji u bolnici mjesecima sa mnom bio i moj otac Adel, dok je majka Jasminka svakodnevno dolazila i putovala iz Tešnja u Sarajevo samo da nas vidi. Ona je morala da radi i zaradi novac za liječenje, riječi su ovo velike pobjednice i istinskog borca, danas osamnaestogodišnje Anele Vejsić iz Tešnja, koja je izliječena od akutne mijeloične leukemije (AML), koja joj je dijagnosticirana 2016. godine.

Mateja je pobjednica: Jedna suzica za bol i hrabro srce za ozdravljenje

Koliko je čovek samo u stanju da zanemari divnih, malih stvari zbog nekih ciljeva koje će dostići. U ime nečeg velikog što će dostići ili ne! A kada je neko mali, on stoji pred svetom oslobođen od svega onoga što bi mu uskratilo te sitne životne radosti, kazivao o djeci velikan književnosti Duško Radović.

Predsjednik Udruženja "Srce za djecu": Svi treba da učimo od malih heroja

Roditelj nema vremena da čeka hoće li pomoć da dođe, on mora da se bori. Od onog trenutka kad prihvatite dijagnozu, kada spoznate da vaše dijete ima rak, vidite da su sve druge borbe koje ste imali kroz život minijaturne u odnosu na ovu borbu koju morate da dobijete za vaše dijete, za njegov život.