Društvo

Izbor čitalaca: Nermin Nikšić najbolji ministar u Vladi FBiH

Izbor čitalaca: Nermin Nikšić najbolji ministar u Vladi FBiH
Foto: Nezavisne novine | Izbor čitalaca: Nermin Nikšić najbolji ministar u Vladi FBiH

SARAJEVO - Ministar godine u Vladi FBiH je Nermin Nikšić, aktuelni premijer Federacije BiH.

Nikšić kaže da mu je zadovoljstvo što mu je pripalo ovo priznanje te podsjeća da je njegov rad nagrađen i ranije u izboru "Nezavisnih novina".

"Tada je pokojni Željko Kopanja bio živ. To je čovjek kojeg mogu smatrati drugom i prijateljem", rekao je Nikšić.

Istakao je da nagrada predstavlja obavezu, ali i da vjeruje da su čitaoci prepoznali da se pokušava stvoriti politika koja umjesto svađe, podjela i sukoba govori o novom narativu: kompromisa, razgovora i dogovora.

"To ne znači da se o svemu i uvijek slažemo. Vrlo često imamo različite poglede, ali smatram da ne postoji alternativa kompromisima", naveo je Nikšić.

Nikšić je obavljao različite funkcije u opštini Konjic od 1988. do 2000. godine, a zatim je bio poslanik SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

U mandatu od 2002. do 2006. godine bio je potpredsjednik Kluba poslanika SDP BiH, a od novembra 2006. predsjednik tog kluba.

Godine 2011. izabran je za premijera FBiH. Na opštim izborima u BiH 2014. izabran je za poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, a iste godine izabran je i za predsjednika SDP BiH.

Na opštim izborima u BiH 2018. godine izabran je za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH. Krajem aprila 2023. godine imenovana je nova Vlada Federacije, na čelu sa Nikšićem.

Nikšić je rođen 1960. godine u Konjicu. Po zanimanju je diplomirani pravnik. Aktivno se bavio rukometom kao igrač, a potom i trener u RK Igman Konjic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije