Društvo

Privrednik godine - posthumno, Slobodan Stanković

Privrednik godine - posthumno, Slobodan Stanković
Foto: Nezavisne novine | Privrednik godine - posthumno, Slobodan Stanković

BANJALUKA - Nagradu za privrednika godine posthumno dodjeljujemo Slobodanu Stankoviću.

Ovu nagradu dodjeljujemo pojedincima i kompanijama koje rade za opšte dobro, a koje je javnost prepoznala kao nekoga ko ulaže u svoje okruženje i ko nesebično pomaže drugima na opštu dobrobit cijele poslovne zajednice.

Stanković je bio jedan od najznačajnijih privrednika u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, gradio je i dobre odnose među ljudima, a ostaće upamćen i kao veliki humanista.

"Integral inženjering", kompanija čiji je bio osnivač, vlasnik i direktor, realizovala je neke od najvećih građevinskih poduhvata u Republici Srpskoj i regionu.

Danas je to jedna od najvećih i najsavremenijih građevinskih firmi koja radi širom regiona, a na poslovima u Srbiji, Hrvatskoj, BiH i Sloveniji zapošljava oko 10.000 radnika.

U svojoj bogatoj višedecenijskoj praksi firma je pod njegovim rukovodstvom uspješno realizovala više od 400 projekata.

Između ostalog, izgradili su više od 130 km auto-puteva, više od 850 km drugih puteva i više od 150.000 metara kvadratnih poslovnih prostora.

Osim toga, iskopali su više od 20 km tunela, te položili više od 200 kilometara vodovodnih sistema.

Zaslužni su za izgradnju brojnih puteva i auto-puteva, tunela, mostova, vijadukata, pasarela, vodovoda, ali i aerodroma, helidroma, olimpijskih i bazena za rekreaciju, graničnih prelaza, fabrika vode...

Radili su i velike kapitalne projekte u Crnoj Gori, ali i najtežu dionicu auto-puta iz Beograda prema Atini kroz Grdeličku klisuru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije