Društvo

Izbor čitalaca: Nedeljko Čubrilović najbolji ministar u Vladi Srpske

Izbor čitalaca: Nedeljko Čubrilović najbolji ministar u Vladi Srpske
Foto: Nezavisne novine | Izbor čitalaca: Nedeljko Čubrilović najbolji ministar u Vladi Srpske

BANJALUKA - Ministar godine u Vladi Republike Srpske je Nedeljko Čubrilović, koji je obavljao više značajnih profesionalnih, društvenih i državnih funkcija, a na poziciji ministra saobraćaja i veza bio je u tri sastava Vlade Srpske.

Čubrilović je na uručenoj nagradi zahvalio "Nezavisnim novinama", ali i našim čitaocima koji su ga izabrali za ministra godine.

Istakao je da svaki put kada neko uoči, odnosno prepozna vaš rad, to pričinjava zadovoljstvo.

"Ali to čini i dodatnu obavezu kako bismo i dalje nastavili, odnosno angažovali se na onim poslovima i problemima koje od nas zahtijevaju poslovne obaveze. Još jednom, hvala svima", rekao je Čubrilović.

Čubrilović je radio u privredi, na poslovima od konstruktora do direktora, te dao značajan doprinos razvoju sporta i kulture Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Obavljao je i funkciju predsjednika Izvršnog odbora Banjaluke. Više puta je biran za odbornika u Skupštini grada Banjaluka i za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Bio je predsjednik devetog i desetog saziva Narodne skupštine Republike Srpske. Dobitnik je Ordena Svetog Save, odlikovanja koje se dodjeljuje duhovnim i svjetovnim licima za naročite zasluge za Srpsku pravoslavnu crkvu.

Nedeljko Čubrilović, lider Demosa, rođen je 1953. godine u Krupi na Vrbasu, a diplomirao je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije