Društvo

Novinarka godine - Semira Degirmendžić

Novinarka godine - Semira Degirmendžić
Foto: Nezavisne novine | Novinarka godine - Semira Degirmendžić

BANJALUKA - Pisanje je njena ljubav od školskih i studentskih dana. Novinarstvom se bavi duže od dvije decenije. Radila je i u printanim i u elektronskim medijima.

U pitanju je Semira Degirmendžić, novinarka koja je zaslužila prestižnu novinarsku nagradu "Nikola Guzijan".

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobitnica prestižne nagrade za novinara godine u izboru 'Nezavisnih novina'. Nastojaću i ubuduće svojim radom i trudom da opravdam povjerenje kolega iz 'Nezavisnih novina' koji su dokazani i vrhunski profesionalci u svom poslu i koji su mi dodijelili ovo priznanje. Hvala vam još jednom", navela je Degirmendžićeva.

Profesionalne novinarske korake počela je na Radio Bihaću, u gradu na Uni, gdje je i rođena. Bila je dopisnik Radija Slobodna Evropa, novinarka na Radiju Stari Grad Sarajevo, TV Alfa, BH radiju 1, te u Dnevnom avazu, dok posljednje tri i po godine radila na portalu Fokus.ba. Sada je zaposlena na portalu Raport.ba.

Tokom dugogodišnje novinarske karijere izvještavala je o raznim bitnim događajima u BiH i regionu. Autor je brojnih istraživačkih tekstova o kriminalu, korupciji, te drugim aferama čiji su glavni akteri nosioci javnih funkcija ili s njima blisko povezane osobe.

Zbog svojih tekstova često je bila izložena prijetnjama, pokušajima diskreditacije i drugim vrstama pritisaka. Kaže da uprkos tome ne odustaje od namjere da se i dalje bavi istraživačkim novinarstvom i da se nada da će BiH jednog dana biti bolje i pravednije društvo za sve njene građane.

Dobitnica je brojnih novinarskih nagrada i zaslužna je za otkrivanje afere ogromnih razmjera "Respiratori", koja je dobila i sudski epilog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije