Društvo

"Nezavisne novine" izabrale ličnost godine

"Nezavisne novine" izabrale ličnost godine
Foto: Nezavisne novine | "Nezavisne novine" izabrale ličnost godine

BANJALUKA - Anonimni heroji čija su djela vječna, priče koje nisu smjele ostati nezabilježene, ukazivanje na dobre i loše poteze najodgovornijih među nama, borba za istinu i bolju budućnost.

Sve to, i još mnogo toga, stalo je u više od 25 godina "Nezavisnih novina", koje su se trudile, a tako će biti i dalje, da budu prvi glas javnosti.

Kroz "Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja", koja je pokrenuta prije dvije decenije, željeli smo da podsjetimo na sve dobre stvari koje su se dešavale i sve ono što je nabolje mijenjalo ambijent u kojem živimo.

U tome nas nisu spriječile ni nedavna pandemija i zabrane okupljanja, a iz svega smo izašli još jači, prateći trendove i radeći na tome da, uprkos brojnim izazovima, ostanemo i opstanemo.

U tom duhu nastavljamo i ove godine, kada će "Nezavisne" objaviti "Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja".

Sandra Gojković Arbutina, glavna i odgovorna urednica "Nezavisnih novina", poručuje da smo se trudili da naše manifestacije, koje su našem osnivaču Željku Kopanji bile izuzetno važne, ipak žive zbog poruka optimizma i nade, jer im je to primarno cilj od pokretanja.

"Naši izbori nisu nikad svima po volji, ali mi ih biramo pažljivo posmatrajući koji su događaji, institucije i pojedinci u proteklih godinu dana pomjerili stvari za korak naprijed", rekla je Gojković Arbutina.

Naši čitaoci su i sada birali najbolje ministre u vladama Republike Srpske, Federacije BiH i Savjetu ministara, a uređivački kolegijum "Nezavisnih novina" i ove godine izabrao je ličnost godine, novinara godine, privrednika godine i podvig godine.

Ovaj put donosimo sasvim novi format manifestacije "Ličnost godine", jer time želimo da pošaljemo poruku da smo uhvatili brzi voz digitalizacije i uspješno se prilagodili.

Ko je ličnost godine, ali i najzaslužniji u protekloj godini, pratite sutra od sedam časova na portalu "Nezavisnih novina", kao i na BHRT-u u 19.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije