Šri Lanka teroristički napad

Sahranjena djeca milijardera poginula u napadima na Šri Lanki

KOPENHAGEN - U gradu Arhus je u nedjelju sahranjeno troje djece najbogatijeg čovjeka Danske koja su poginula u nedavnim terorističkim napadima na Šri Lanki.

Nakon terorističkih napada zabranjeno pokrivanje lica u javnosti

KOLOMBO - Predsjednik Šri Lanke Maitripala Sirisena uveo je zabranu nošenja svih odjevnih predmeta koji prekrivaju lice, nakon koordinisanih samoubilačkih napada na crkve i hotele u kojima je poginulo 253 ljudi.

Objavljen novi snimak terorista sa Šri Lanke

KOLOMBO - Šest dana nakon masakra na Šri Lanki, u kojem je ubijeno najmanje 253 ljudi, objavljen je snimak dvojice terorista kako ulaze u hotel u kojem je izvršen jedan od bombaških napada.

Dvije osobe preživjele eksploziju u skrovištu ekstremista na Šri Lanki

KOLOMBO - Djevojka i žena preživjele su eksploziju u skrovištu ekstremista koji su povezani sa napadima na crkve i hotele u Šri Lanki u kojima je poginulo više od 300 ljudi

Najmanje 20 mrtvih tokom hvatanja osumnjičenih za napade na Šri Lanki

KOLOMBO - Najmanje 20 osoba je u petak poginulo, od toga dvojica ili više osumnjičenih militanata, tokom policijske akcije hvatanja osumnjičenih terorista u istočnoj Šri Lanki, piše "The Guardian".

Tri nove eksplozije na Šri Lanki

Nove eksplozije odjeknule su u Šri Lanki, samo nekoliko dana nakon što je u masovnom terorističkom napadu u Kolombu poginulo 253 osobe i povrijeđeno više od 500.

Šef policije Šri Lanke podnio ostavku zbog terorističkih napada

KOLOMBO - Šef policije Šri Lanke podnio je ostavku poslije uskršnjih napada na crkve i hotele u toj zemlji u kojima je poginulo 253 ljudi.

Ne zna se tačan broj poginulih u napadima u Šri Lanki

KOLOMBO - Broj poginulih u terorističkim napadima na Šri Lanki je za oko 100 osoba manji od posljednjeg bilansa koji je iznosio 359, rakao je danas Rojtersu Anil Jasinge, generalni direktor medicinskih službi te zemlje.

Bombaš samoubica sa Šri Lanke bio uhapšen pa pušten prije masakra

​Jedan od bombaša samoubica bio je prije stravičnog masakra na Šri Lanki uhapšen pa pušten, rekao je portparol vlade Šri Lanke za CNN.

Predsjednik Šri Lanke zatražio ostavke sekretara odbrane i šefa policije

KOLOMBO - Predsjednik Šri Lanke Maitripala Sirisena je zatražio ostavke sekretara odbrane i šefa nacionalne policije zbog nereagovanja na upozorenje o napadima.

Raste broj žrtava napada na Šri Lanki

KOLOMBO - Policija Šri Lanke otkrila je za "CNN" kako je broj mrtvih iz napada na Uskrs s 321 porastao na 359 osoba.

Brat i sestra preživjeli jednu, poginuli u drugoj eksploziji na Šri Lanki

Brat i sestra Daniel Linzi (19) i Ameli (15) poginuli su u uskršnjem bombaškom napadu na Šri Lanki.

Objavljen snimak potencijalnog bombaša sa Šri Lanke

KOLOMBO - Televizija "Sky news" objavila je snimak potencijalnog izvršioca jednog od terorističkih napada na Šri Lanki.

Prvi rezultati istrage: Šri Lanka je odmazda za Novi Zeland

KOLOMBO -- Preliminarni rezultati istrage pokazuju da su samoubilački napadi za Uskrs na Šri Lanki izvedeni kao odmazda za napad na džamije na Novom Zelandu.

Objavljen trenutak eksplozije kombija u Šri Lanki

U jednom kombiju jutros je nedaleko od crkve Sv. Antonija u Kolombu došlo do eksplozije bombe uprkos naporima deminerskih jedinica i vazduhopolovnih snaga da je deaktiviraju.