Svijet

Pratite nas na Google news

Objavljen novi snimak terorista sa Šri Lanke

Objavljen novi snimak terorista sa Šri Lanke
Foto: Tanjug/AP | Objavljen novi snimak terorista sa Šri Lanke
N.N.

KOLOMBO - Šest dana nakon masakra na Šri Lanki, u kojem je ubijeno najmanje 253 ljudi, objavljen je snimak dvojice terorista kako ulaze u hotel u kojem je izvršen jedan od bombaških napada.

Radi se o hotelu Šangri-La, jednom od tri luksuzna hotela u kojima su se dogodile eksplozije.

Snimak nadzorne kamere prikazuje dvojicu terorista kako ulaze u lift u hotelu. Na glavama imaju plave kape, a na leđima nose ruksake. Nedugo nakon toga vidi se i kako izlaze iz lifta.

Sljedeći snimak prikazuje jednog od terorista kako hoda po restoranu hotela, a oko njega se nalazi veći broj ljudi.

Podsjetimo, predsjednik Maitripala Sirisena izjavio je danas da je vođa ekstremističke grupe koja je isplanirala više samoubilačkih napada na Šri Lanki poginuo u jednoj od eksplozija.

Sirisena je rekao novinarima da je potvrđeno da se Zaharan Hašim raznio bombom u jednom od luksuznih hotela koji su, uz crkve, bili meta nedjeljnih napada. Tu informaciju potvrdili su lokalni istražioci.

Prema njegovim riječima, radikalni propovjednik Zaharan Hašim poginuo je u hotelu Šangri-La u prijestonici Kolombu, prenosi BBC. On je navodno predvodio napad na taj hotel, a s njim je bio i drugi bombaš identifikovan kao Ilham.

Sirisena je takođe rekao da šrilanske obavještajne službe vjeruju da je oko 130 sumnjivih osoba povezanih s Islamskom državom u zemlji te da policija traga za njih 70 koji su još u bijegu.

Bombaš, poznat kao Zaharan, predvodio je grupu "National Thowheeth Jama'ath" i širio ekstremističku ideologiju u raznim dijelovima zemlje. Zaharan je odgovoran za organizovanje napada na budističke kipove u središnjoj Šri Lanki u decembru, prenosi "Index.hr".

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije