Svijet

Objavljen snimak trenutka jedne eksplozije, čovjek za dlaku izbjegao smrt

Objavljen snimak trenutka jedne eksplozije, čovjek za dlaku izbjegao smrt
Foto: Screenshot | Objavljen snimak trenutka jedne eksplozije, čovjek za dlaku izbjegao smrt

Najmanje 290 ljudi poginulo je, a više od 500 je povrijeđeno u nizu eksplozija koje su juče gotovo istovremeno odjeknule na više lokacija na Šri Lanci.

Jedna od tih eksplozija dogodila se u blizini crkve kada je eksplodirao kombi, a nju je zabilježila kamera.

Snimak se od juče širi svjetskim medijima i društvenim mrežama, dok svijet tuguje za izgubljenim životima.

Na videu koji je objavio "Daily Mail" vidi se trenutak jedne od eksplozija, a detonacija je bila toliko jaka da su se stubovi ulične rasvjete udaljeni desetinama metara tresli.

Takođe, vidi se jedadan čovjek koji se nalazio u blizini kombija-bombe. Nakon eksplozije on je krenuo da bježi, ali je detonacija bila toliko snažna da je posrnuo i pao.

Vlasti su saopštile da je napade izvršilo sedam bombaša samoubica, a masakri se pripisuju malo poznatoj terorističkoj grupi NTJ. Istražuje se da li su napadi povezani s međunarodnim terorizmom.

Takođe saopšteno je da su upozorenja za napade stigla prije čak dvije sedmice, pa se ne zna ko je u lancu bezbjednosti države napravio propust.

Mjere bezbjednosti su podignute na viši nivo, uveden je i policijski čas, što je rezultiralo i pronalaskom 87 detonatora na autobuskoj stanici, čime je vjerovatno spriječena veća tragedija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije