Svijet

Pratite nas na Google news

Brat i sestra preživjeli jednu, poginuli u drugoj eksploziji na Šri Lanki

Brat i sestra preživjeli jednu, poginuli u drugoj eksploziji na Šri Lanki
Foto: Facebook | Brat i sestra preživjeli jednu, poginuli u drugoj eksploziji na Šri Lanki
N.N.

Brat i sestra Daniel Linzi (19) i Ameli (15) poginuli su u uskršnjem bombaškom napadu na Šri Lanki.

Broj mrtvih u uskrsnom terorističkom napadu na crkve i luksuzne hotele na Šri Lanki je najmanje 321, a ranjeno je više od 500 ljudi. Među poginulima je najmanje 35 stranaca, a među njima su i Britanci Daniel i Ameli, piše "Daily Mail".

Daniel i Ameli doručkovali su u hotelskom restoranu kad je eksplodirala prva bomba. Uspjeli su izbjeći taj napad, istrčali su ispred hotela i poginuli u drugoj eksploziji.

"Moji brat, sestra bili su iza mene, i otac još metar iza njih. Uhvatila ih je eksplozija druge bombe...", rekao je stariji brat Dejvid (21).

"Sestra je držala porodicu na okupu, a brat je bio najpristojnija osoba na svijetu", dodao je neutješni Dejvid.

On kaže da je cijela njegova porodica bila pogođena tom eksplozijom, ali su on i otac uspjeli preživjeti. Brata i sestru su mu odveli u bolnicu, ali se nisu uspjeli izvući.

"Otac je u potpunom šoku. Ništa ne govori, ali pokušava da bude snažan radi majke Anite i mog 12-godišnjeg brata", rekao je Oksfordski sutdent Dejvid.

Ispričao je da je taj put u Šri Lanku trebalo da bude putovanje života i da su bili jako sretni i uzbuđeni što će provesti malo vriemena zajedno kao porodica.

"Još jedan barbarski teroristički čin na čovječanstvo, ovaj put na sam Uskrs. Bio sam udaljen 90 sekundi od smrti. Smrt mi je pokucala na vrata, ja sam preživio, ali su mnogi izgubili živote", opisao je stravični napad Kiran Arasaratnam, direktor Gandijeva Centra za inkluzivne inovacije, koji je bio u Kolombu u vrijeme terorističkih napada.

(24sata.hr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije