Svijet

Pratite nas na Google news

Objavljen trenutak eksplozije kombija u Šri Lanki

Objavljen trenutak eksplozije kombija u Šri Lanki
Foto: N.N. | Objavljen trenutak eksplozije kombija u Šri Lanki
N.N.

U jednom kombiju jutros je nedaleko od crkve Sv. Antonija u Kolombu došlo do eksplozije bombe uprkos naporima deminerskih jedinica i vazduhopolovnih snaga da je deaktiviraju.

Snimak eksplozije nedavno se pojavio i na internetu, a objavili su ga BBC kao i Sky News i on najbolje prikazuje razornost bombe. Važno je istaći i to da je lokalna policija još ranije saopštila da su specijalci na glavnoj autobuskoj stanici u Kolombu pronašli 87 detonatora.

Još uvijek se traga za odgovornim za jučerašnje bombaške napade u Šri Lanki u kojima je poginulo blizu 300, a ranjeno nešto više od 500 ljudi.

Iz kabineta predsjednika Šri Lanke Maithripala Sirisenae izjavljeno je kako će od ponoći u Šri Lanki biti uvedeno vanredno stanje.

(klix.ba)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije