Svijet

Pratite nas na Google news

Dvije osobe preživjele eksploziju u skrovištu ekstremista na Šri Lanki

Dvije osobe preživjele eksploziju u skrovištu ekstremista na Šri Lanki
Foto: Tanjug/AP | Dvije osobe preživjele eksploziju u skrovištu ekstremista na Šri Lanki
Tanjug

KOLOMBO - Djevojka i žena preživjele su eksploziju u skrovištu ekstremista koji su povezani sa napadima na crkve i hotele u Šri Lanki u kojima je poginulo više od 300 ljudi

Kako se navodi, one se trenutno nalaze u bolnici u kritičnom stanju, saopštila je policija.

Bezbjednosne snage Šri Lanke pronašle su 15 tijela, uključujući i šestoro djece u skrovištu ekstremista koji su aktivirali bombe tokom policijske racije.

Policija je djelovala po anonimnoj dojavi da se u skrovištu u gradu Samanturai kriju ekstremisti povezani s napadima na crkve i hotele.

Kako je saopšteno, ekstremisti su otvorili paljbu na policiju, a potom i aktivirali tri bombe.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije