Svijet

Pratite nas na Google news

Sahranjena djeca milijardera poginula u napadima na Šri Lanki

Sahranjena djeca milijardera poginula u napadima na Šri Lanki
Foto: Screenshot / Youtube | Sahranjena djeca milijardera poginula u napadima na Šri Lanki
Tanjug

KOPENHAGEN - U gradu Arhus je u nedjelju sahranjeno troje djece najbogatijeg čovjeka Danske koja su poginula u nedavnim terorističkim napadima na Šri Lanki.

Sahrani djece Andersa Holha Povlsena (46), vlasnika lanca prodavnica odjeće "Bestseler", prisustvovali su i članovi danske kraljevske porodice, kao i premijer Lars Leke Rasmusen.

Kako je prenio AP, Povlsen je sa suprugom Anom i jedinim preživjelim djetetom, kćerkom Astrid, tokom veoma potresne ceremonije na vječni počinak ispratio tri kovčega okićena cvijećem sa poginulom djecom Alme, Agnes i Alfredom.

Alfred, Alma i Agnes nalazili su se u hotelu Šangri-La u glavnom gradu Šri Lanke, Kolombu, gdje je porodica bila na odmoru za vrijeme uskršnjih praznika kada su radikalni islamisti povezani sa Islamskom državom izvršili više simultanih napada na crkve i hotele, u kojima je život izgubilo više od 250 ljudi.

Povlsen je naslijedio danski trgovacki lanac "Bestseler", procijenjen na oko 4,5 milijardi funti. On je i najveći dioničar u poznatoj onlajn trgovini "Asos" i drugi najveći dioničar u nemačkoj onlajn prodavnici "Zalando".

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije