Svijet

Pratite nas na Google news

Tri nove eksplozije na Šri Lanki

Tri nove eksplozije na Šri Lanki
Foto: N.N. | Tri nove eksplozije na Šri Lanki
N.N.

Nove eksplozije odjeknule su u Šri Lanki, samo nekoliko dana nakon što je u masovnom terorističkom napadu u Kolombu poginulo 253 osobe i povrijeđeno više od 500.

Kolumbo je pokrenuo veliku bezbjedonosnu operaciju nakon tragedije i uveo policijski sat te rasporedio dodatnih 1.000 vojnika u glavni grad.

Prema izvještaju News1st, koji se pozivaju na predstavnike vojske, dogodile su se tri eksplozije u gradu Kalmunai u istočnoj Šri Lanki.

Lokalni mediji izvještavaju, pozivajući se na policiju, da su se osumnjičeni raznijeli kada je došlo do velike pucnjave kada su vojska i policija pokušali izvršiti raciju na mjestu za koje se vjeruje da je korišteno za proizvodnju samoubilačkih prsluka.

Vojska i policija zaplijenila je odjeću i zastave povezane sa terorističkom grupom, 150 štapova dinamita, 100.000 željeznih kugli, dron i najmanje jedan samoubilački prsluk tokom racije u istom mjestu.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije