Analize

Modna industrija paralisana, "made in Italy" imaće velike gubitke

Modna industrija paralisana, "made in Italy" imaće velike gubitke
Foto: Tanjug/AP | Modna industrija paralisana, "made in Italy" imaće velike gubitke

Ekonomske posljedice epidemije virusom korona u Italiji pogađaju 2,2 miliona kompanija što je 48,8% od ukupnog broja, gdje je preko sedam miliona zaposlenih, ili 42,8%, a te kompanije ostvaruju ukupan prihoid od oko 300 milijardi godišnje, a modna industrija privremeno je praktično paralisana, blokirajući milione evra.

Zatvorene su prodavnice, neprodata roba je u skladištima, suspendovane su reklamne kampanje, čak i luksuzni brendovi snose posljedice vanredne situacije.

Mjesec dana nakon početka epidemije promet modnih kompanija u martu je iznosio nula. Prema procjeni italijanske modne federacije, sektor "made in Italy" imaće najmanje za 50% manje prihode u 2020.

Najavljeno je da će se modne revije i prezentacije "Milano Moda Uomo", predviđene od 19. do 23. juna 2020. godine, biti odgođene do septembra kada će se održati u toku "Sedmice ženske mode".

Sajmovi mode, ukupno 15, koji se tradicionalno održavaju u Milanu i Firenci od juna do septembra biće odgođeni. Prijedlog je da svi budu održani u samo dvije nedjelje u septembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije