BiH

Pratite nas na Google news

Đokić najbolji ministar u RS

Đokić najbolji ministar u RS
Đokić najbolji ministar u RS
N.N.

BANJALUKA - Najbolji ministar u Vladi Republike Srpske je Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva.

Obavljajući brojne najznačajnije funkcije, među kojima su i funkcije predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske u dva mandata i ministra u Vladi RS u tri mandata, kao i brojne druge pozicije u društveno-političkom životu RS, ministar Petar Đokić vrijedno je radio nastojeći da svoju zemlju vidi kao mirno, ekonomski snažno i politički stabilno mjesto.

Odgovornost, dijalog, saradnja i briga prema društvu ključne su riječi koje u najkraćem odslikavaju aktivnosti ministra Đokića, koji je u 2016. godini uspio da obiđe gotovo sve opšti-ne i gradove u Republici Srpskoj.

Kabinet ministra za potencijalne domaće i strane investitore bio je otvoren 24 sata dnevno, a svjedoci smo i brojnih izvješta-ja sa poslovnih foruma iz inostranstva u koji-ma je ministar Đokić predstavljao RS kao do-bro mjesto za ulaganje.

U protekle dvije godine, od kada je na poziciji ministra industrije, energetike i rudarstva u Vladi RS, pokrenute su brojne reforme u cilju stvaranja što povoljnijeg privrednog ambijenta.

U ovoj godini, kao jedan od najvećih projekata na prostoru bivše Jugoslavije, uspješno je puštena u rad Termoelektrana u Stanarima, gdje je investirano više od milijardu KM u izgradnju termoenergetskog bloka i proširenje rudnika.

U različitim oblastima industrije, malih i srednjih preduzeća realizuje se cijeli niz investicija, otvaraju se novi i modernizuju stari kapaciteti u sektorima drvne, elektro i mašinske industrije, ali i u oblastima kože, tekstila i obućarske industrije.

Industrijska proizvodnja u RS u 10 mjeseci ove u odnosu na isti period 2015. godine bilježi rast od 7,2%. Đokić je rođen 1961. godine u Brčkom.

Nagradu Petru Đokiću uručio je Rade Šegrt, urednik ekonomije "Nezavisnih novina".

Ministra godine su proteklih dana birali čitaoci "Nezavisnih novina", tako što su glasali elektronski na portalu www.nezavisne.com.
Kako su građani Bosne i Hercegovine ocijenili rad svojih ministara, možete pročitati na portalu www.nezavisne.com.

"Ovo priznanje je čast za svakog pojedinca koji ga primi. Cijenim da je ovo trenutak u kojem trebam zahvaliti svima koji su radili sa mnom. Izražavam zahvalnost što sam poznavao Željka Kopanju koji je ostavio za sobom neizbrisiv trag u javnom životu", rekao je Đokić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije