BiH

Pratite nas na Google news

Marinu Marinkoviću nagrada "Nikola Guzijan"

Marinu Marinkoviću nagrada "Nikola Guzijan"
Marinu Marinkoviću nagrada "Nikola Guzijan"
N.N.

BANJALUKA - Prestižnu novinarsku nagradu "Nikola Guzijan" urednički kolegijum "Nezavisnih novina" ove godine dodjeljuje Marinu Marinkoviću.

Marin Marinković, urednik i voditelj emisije "Jedan na jedan" na ATV-u, koju snima već sedam sezona, dobitnik je novinarske nagrade "Nikola Guzijan".

"Uvijek želim da iz sagovornika izvučem sve što on može da kaže, u želji da se da poruka javnosti, ali i da dođu do nekog stava, podatka ili informacije koji nisu lako dostupni građanima. Vjerujem da u tome uspijevam", kaže Marinković.

Upravo dokaz tome je gledanost i održivost emisije. Emisija "Jedan na jedan" se bavi zanimljivim pričama i još zanimljivijim i aktuelnim sagovornicima.

Kako kaže Marinković, najsrećniji je kada sa druge strane stola sjede sagovornici koji imaju mnogo toga za reći, a nisu eksponirani u javnosti, poput vrhunskih intelektualaca, uglednih profesora, po nečemu neuobičajeni ljudi.

"Izazov bi mi bio razgovarati s Merkelovom, Viktorom Orbanom, s nekim od evropskih državnika jer bih znao šta bih ih pitao", ističe Marin.

Kaže da je tokom svog dvadesetogodišnjeg novinarskog iskustva doživio svašta, te obećava da će nastaviti sa zanimljivim emisijama.

Statuu s likom Nikole Guzijana uručila mu je Sandra Gojković-Arbutina, glavna i odgovorna urednica "Nezavisnih novina".

Marin Marinković će dobiti i novčanu nagradu u iznosu od 2.000 KM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije