BiH

U Savjetu ministara najbolji Ismir Jusko

U Savjetu ministara najbolji Ismir Jusko
U Savjetu ministara najbolji Ismir Jusko

BANJALUKA - Najbolji ministar u Savjetu ministara Bosne i Hercegovine je Ismir Jusko, ministar komunikacija i transporta.

Ismir Jusko, vrhunski sportista, menadžer, rukovodilac, ministar, čovjek je impresivne biografije i besprijekorne sportske karijere.

Ovaj međunarodni instruktor džijudžicua jedan je od rijetkih zvaničnika u BiH koji za sebe može reći da je od početka karijere kontinuirano napredovao, sve do pozicije ministra jednog od najznačajnijih resora u svakoj modernoj državi.

I kao policijski specijalac, i kao komandir specijalnih jedinica, i kao šef antiterorističkog tima američke ambasade, i kao ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Ismir Jusko je dobijao isključivo pohvale i priznanja za svoj rad.

U novijoj praksi političke kulture u BiH uveo je do sada neviđene trendove tako što je, najprije, odbio službeno vozilo i vozača koji mu po zakonu pripadaju, potom je odbio da iskoristi avionsku kartu u biznis klasi, a na kraju je, kada se ukazala potreba za tim, naručio najjeftinija službena vozila za vlastito ministarstvo.

Dolaskom na čelo Ministarstva prometa i komunikacija, Ismir Jusko je, ne samo najavio velike stvari i velike infrastrukturne projekte, od kojih su pojedini upravo u toku, već je na praktičnom i ličnom primjeru pokazao kako treba da se ponaša zvaničnik svjestan težine vlastite pozicije i odgovornosti u ovom teškom vremenu za Bosnu i Hercegovinu.

Nagradu je uručila Vesna Iliktarević, urednica društva u "Nezavisnim novinama".

Ministra godine su proteklih dana birali čitaoci "Nezavisnih novina", tako što su glasali elektronski na portalu www.nezavisne.com.

Kako su građani Bosne i Hercegovine ocijenili rad svojih ministara, možete pročitati na portalu www.nezavisne.com

„Čast mi je što sam dio ove manifestacije“, rekao je Jusko.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije