BiH

Pratite nas na Google news

Sve spremno za “Ličnost godine”

Sve spremno za “Ličnost godine”
Sve spremno za “Ličnost godine”
N.N., Foto: A. Čavić

BANJALUKA - U Kristalnoj dvorani hotela “Bosna” sve je spremno za početak 14. tradicionalne manifestacije “Ličnost godine”.

Urednici i predstavnici “Nezavisnih novina” već su u sali i očekuju dolazak brojih zvanica iz političkog, kulturnog, sportskog i javnog života.

Od ove godine manifestacija nosi naziv "Ličnost godine in memoriam Željko Kopanja", u čast na Željka Kopanju, osnivača "Nezavisnih novina" i idejnog tvorca manifestacije "Ličnost godine", koji je preminuo 8. avgusta od posljedica srčanog udara.

Direktan prenos manifestacije možete pratiti na portalu www.nezavisne.com i na programu RTRS-a od 18 časova.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije