BiH

Najbolji ministar u FBiH je Jelka Milićević

Najbolji ministar u FBiH je Jelka Milićević
Najbolji ministar u FBiH je Jelka Milićević

BANJALUKA - Najbolji ministar u Federaciji Bosne i Hercegovine je Jelka Milićević, ministarka finansija.

Rođena 10.9.1960. godine u Đakovu, Republika Hrvatska.

Ekonomsku školu u Mostaru završila je 1979. godine, te diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Mostaru 1983. godine. Od 1996. do 2011. godine stekla je više sertifikata: revizora i računovođe, za izradu analize, poslovnih planova, ocjene i investicijskih programa i restrukturiranja gospodarskih subjekata, Consulting Exellence, za ovlaštenog internog revizora  specijalistu za oblast banke i ostale finansijske institucije.

Od 1984. do danas obavljala je više bitnih dužnosti, između ostalih, bila je istraživač i voditelj projektnog tima u Soko vazduhoplovnoj industriji d.d. Mostar, rukovodilac računovodstva i finansija u JAS d.o.o. Mostar, saradnica Ekspertnog tima za privatizaciju Vlade FBiH, direktorica "Soko financija" d.o.o. Mostar i brojne druge.

U protekloj godini ministarka Milićević bila je pokretačka snaga u FBiH pri usvajanju više sistemskih zakonskih rješenja, poput usvajanja novog zakona o porezu na dobit, a bila je jedan od ključnih ministara u zaključivanju aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom.

U sprovođenju Reformske agende EU tokom cijele godine igrala je važnu ulogu, sarađujući sa Svjetskom bankom na reformi javne uprave i rješavanju ključnih izazova na putu BiH ka EU.

Molim ministarku Jelku Milićević da primi nagradu, koju će uručiti Milan Šekara, glavni i odgovorni urednik portala www.nezavisne.com

Ministra godine su proteklih dana birali čitaoci "Nezavisnih novina", tako što su glasali elektronski na portalu www.nezavisne.com.

Kako su građani Bosne i Hercegovine ocijenili rad svojih ministara, možete pročitati na portalu www.nezavisne.com

"Želim da se zahvalim čitateljima i Nezavisnim novinama. Mislim da u FiH ima još osoba koje bi ponijeli ovo priznanje. Pokušala sam da u ministarstvu sa svojim suradnicima budemo pokretači stabilnosti u FBiH", rekla je Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije