BiH

Pratite nas na Google news

Milan Radović privrednik godine

Milan Radović privrednik godine
Milan Radović privrednik godine
N.N.

BANJALUKA - Zahvaljujući izuzetnim poslovnim rezultatima iz ove godine, nagrada privrednik godine pripašće generalnom direktoru Nove banke Milanu Radoviću.

Doc. dr Milan Radović rođen je u Sarajevu 21. avgusta 1974, gdje je završio osnovnu školu. Matematičku gimnaziju je pohađao u Sarajevu i Beogradu, dok je studije ekonomskog fakulteta završio u Banjaluci, a doktorsku disertaciju na temu "Strategije ALM koncepta u procesu upravljanja kreditnim rizikom banke" odbranio je 2013. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Radović posjeduje veliko bankarsko iskustvo. Radio je u nekoliko banaka na različitim pozicijama, počev od 2000. godine. Dužnost generalnog direktora Nove banke Banjaluka obavlja od 2010. godine, sa mandatom do 2020. godine.

Inače, Nova banka Banjaluka, s tradicijom poslovanja od 1999. godine, je čvrsto i visoko pozicionirana banka na tržištu BiH. Po visini bilansne i vanbilansne aktive sa preko dvije milijarde KM lider je u Republici Srpskoj i treća u Bosni i Hercegovini. O povjerenju koje građani imaju u Novu banku govori i stalni porast broja klijenata, koji trenutno iznosi 160.270 fizičkih lica i 16.140 pravnih lica, ali i visok nivo depozita.

U svojoj dosadašnjoj karijeri, Radović je objavio brojne stručne i naučne radove, a dobitnik je i velikog broja prestižnih nagrada za najboljeg menadžera, najboljeg menadžera u bankarstvu i bankara.

Od jula 2015. godine Radović obavlja funkciju predsjednika Upravnog odbora Rukometnog kluba Borac M:tel, a od januara 2016. i funkciju predsjednika Udruženja banaka BiH. Na Ekonomskom fakultetu u Istočnom Sarajevu drži nastavu na predmetu finansijske institucije i tržišta. Radović je oženjen i otac je dvoje djece.

Radoviću je nagradu uručila Diana Radić, član Uprave "Nezavisnih novina".

"Čast mi je što sam dobitnik ove prestižne nagrade. Ova nagrada ne pripada samo meni, već i mojoj porodici i zaposlenima u banci", rekao je Radović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije