Privreda

"Mladegs Pak": Pouzdan partner svakom domaćinstvu

"Mladegs Pak": Pouzdan partner svakom domaćinstvu
Foto: Ilustracija | "Mladegs Pak": Pouzdan partner svakom domaćinstvu

PRNJAVOR - Povezati domaćinstva, stvoriti nova radna mjesta i zajedno graditi uspješnu budućnost te postati pouzdan partner svakom domaćinstvu i biti dio svake trpeze, cilj je i misija renomiranog preduzeća "Mladegs Pak" iz Prnjavora, koje se nalazi u vrhu prehrambene industrije Republike Srpske.

"Naročito nastojimo obezbijediti kvalitetne proizvode koji će olakšati majkama svakodnevne napore te im se na taj način odužiti za sve ono što rade za nas", poručuju u ovom preduzeću u kojem oko 200 radnika svakodnevno brine o kvalitetu i kompletnom procesu proizvodnje bogatog asortimana prehrambenih proizvoda.

Kompanija "Mladegs Pak" osnovana je 1989. godine i proizvođač je ukusnih i kvalitetnih prehrambenih proizvoda koji se mogu pronaći u preko 11 zemalja širom svijeta. Proizvodni asortiman sastoji se od 220 različitih artikala koji su proizvedeni po najstrožim standardima prehrambene industrije.

Kvalitetna sirovina postaje kvalitetan proizvod samo uz pametno korištenje najbolje moguće tehnologije i znanja, smatraju oni.

Pri tome ističu njihov premijum brend Bonito, koji je osvojio mnoge nagrade za kvalitet te koji u određenim kategorijama proizvoda zauzima lidersku poziciju na nacionalnom tržištu.

Paralelno sa Bonitom, ulaže se i u novu opremu, što rezultira stalnim plasiranjem novih proizvoda na tržište, a nedavno su se pojavile njihove dvije grupe. U pitanju su Boni džem fix, koji predstavlja idealno sredstvo za pripremanje džemova i želiranje voća, i zobenoovsene kaše, koje predstavljaju prijedlog brzog i zdravog doručka.

"S ponosom ističemo konstantan rast prodaje na domaćem tržištu, a u prilog tome ide i činjenica da kontinuirano širimo našu distributivnu mrežu. Nedavnim otvaranjem novog distributivnog centra pokrili smo kompletnu teritoriju BiH, sa preko 60 vozila na terenu. Istovremeno, naše aktivnosti nisu usmjerene samo na opsluživanje nacionalnog tržišta, jer nastojimo i inostranim kupcima pružiti mogućnost da uživaju u našim proizvodima. Trudimo se da u našem poslovanju nema stagnacije", kažu u "Mladegs Paku".

Kažu kako se provjeren recept za uspjeh ogleda u održavanju i unapređivanju kvaliteta proizvoda, ulaganju u tehnologiju, inovacije, traženje novih tržišnih mogućnosti, poštovanje svih zaposlenih i njihovog zalaganja te ispunjavanje zahtjeva i očekivanja kupaca, naročito majki, koje predstavljaju stub našeg društva. Nelojalna konkurencija je najveći problem s kojim se suočavaju u poslovanju, jer se značajan dio konkurencije služi skrivenim povećanjem cijena.

Naime, često se dešava da navedena količina na ambalaži ne odgovara stvarnoj neto težini, što predstavlja direktno kršenje Zakona o zaštiti potrošača. "Takođe, mnogi proizvođači prehrambenih proizvoda lansiraju proizvode koji ne zadovoljavaju potrebne standarde, stoga smatramo da bi trebalo da postoji jača istrajnost u poštovanju zakonskih regulativa u vezi s tim pitanjem", kažu oni dodajući kako problem postoji sa poslovnom kulturom za koju ocjenjuju da nije zdrava.

Smatramo da je neophodno početi što prije s pravilnom primjenom postojećih propisa u okviru Zakona o hrani i Zakona o zaštiti potrošača. S obzirom na to da naše proizvode plasiramo širom BiH, suočavamo se s problemima različitih zakonskih propisa u entitetima, zbog toga vjerujemo da je veoma važno uskladiti zakonske propise RS s FBiH, kako bi se naše poslovanje moglo nesmetano obavljati", smatraju u "Mladegs Paku".

Planovi za budućnost ogledaju se u osvajanju novih tržišta, jer, kako smatraju, kvalitetom i širokim asortimanom proizvoda uspješno mogu parirati inostranim konkurentima.

O projektu

Projekat "50+" pokrenuli su "Nezavisne novine" i Privredna komora Republike Srpske, a u okviru Projekta promocije domaće proizvodnje "Naše je bolje".

On će trajati tokom 2017. godine, a planirano je kontinuirano predstavljanje uspješnih preduzeća koja posluju u Republici Srpskoj i zapošljavaju 50 i više radnika.

Cilj projekta je predstaviti što više pozitivnih primjera kako bismo podstakli investicije i razvojne programe i kako bi javnost bila upoznata s poslovnim mogućnostima, proizvodnim asortimanom ili uslugama koje pružaju domaće kompanije. Biće predstavljena prirodna bogatstva, kao i turistički potencijali. Projekat su podržali grad Prijedor i opština Derventa.

Profil

  • Naziv: "Mladegs Pak"
  • Sjedište: Prnjavor
  • Osnovano: 1989.
  • Djelatnost: Proizvodnja prehrambenih proizvoda
  • Broj zaposlenih: 200
  • Kontakt: www.mladegspak.com, 051/647630

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije