Privreda

Pratite nas na Google news

"Vitinka" - Darove prirode očuvali u najčistijem obliku

"Vitinka" - Darove prirode očuvali u najčistijem obliku
"Vitinka" - Darove prirode očuvali u najčistijem obliku
Dejan Tovilović

ZVORNIK - Duboko vjerujemo da je najbolje ono što je prirodno, ono što nam je naša priroda tako nesebično darovala. Zato se i trudimo da te darove sabiramo u njihovom prirodnom, najčistijem obliku. Nudeći kvalitet i pazeći da do naših kupaca dođe samo ono najbolje i najzdravije, mi postajemo dio i vaše porodice.

Tako razmišljaju u preduzeću "Vitinka", jednom od najvećih i najpoznatijih brendova u regionu, ponosu privrede Republike Srpske i BiH i jednom od najznačajnijih proizvođača mineralne i izvorske vode i osvježavajućih bezalkoholnih napitaka na domaćem tržištu.

Imperativ u njihovom poslovanju je kvalitet njihovih proizvoda, a poslovna vizija širenja u regionu za "Vitinku" je jedan od vodećih prioriteta.

Poslovna priča koja ima budućnost

Poslovna priča preduzeća koje danas broji 200 zaposlenih počela je sada već daleke 1974. godine i uspješno traje i danas, a svi pokazatelji govore kako ono ima veoma izvjesnu budućnost.

Te godine u Kozluku, kod Zvornika, otvorena je današnja Fabrika mineralne vode i bezalkoholnih pića, a pored mineralne vode, koja je u vrijeme osnivanja fabrike bila jedini proizvod, danas se u fabrici u Kozluku proizvodi i puni više različitih gaziranih osvježavajućih bezalkoholnih pića.

Pored fabrike u Kozluku, gdje je i sjedište kompanije, "Vitinka" svoj proizvodni pogon ima i u Raševu, gdje se vrši flaširanje negazirane, prirodne, zdrave i izvorske vode Vivia, te drugih negaziranih osvježavajućih bezalkoholnih pića.

Voda iz srca prirode

Inače, istražujući i analizirajući duži niz godina više prirodnih izvora u širem okruženju, na 40 kilometara južno od fabrike u Kozluku, pronašli su netaknut izvor čiste vode, izvrsnog kvaliteta i u potpuno prirodnom okruženju. Svjesni da su ovaj izvor i njegovo okuženje nemjerljivo prirodno blago i da je voda izvor života, voda sa ovog izvora dobila je ime Vivia.

"Naša Vivia je čista voda i ništa drugo. Uzeta sa izvora u srcu prirode, netaknuta, dolazi vama u ruke. Pijete ono što je priroda iznjedrila, što je dala ljudima. Čistu vodu, zdravu i plemenitu. Sačuvali smo izvor, mjesto na kom Vivia izvire, stvorili potpuno zaštićen i zatvoren proces s najsavremenijom tehnologijom i svaki dan ga rigorozno kontrolišemo, da bismo osigurali da do naših kupaca stigne prirodna, zdrava, netaknuta izvorska voda", poručuju iz "Vitinke".

Gazirani osvježavajući napitci

Kompanija je do sada razvila i brend gaziranih osvježavajućih napitaka pod nazivom Exotic, zatim osvježavajuće napitke od voćnih baza, pod nazivom Vita, a razvijeni su i novi ukusi Cola i Nara. Proizvode i ledene čajeve nIce Tea i osvježavajući negazirani napitak Vivia limun limeta.

Trenutno je u toku nova kampanja za brend Vivia za 2017. godinu, koja nosi naziv "Samo nam je ljubav potrebna", a kroz naš novi muzički spot i nove TV reklame podsjećaju sve da je u životu najvažnija ljubav. Zaštitno lice za novu kampanju je Momčilo Bajagić Bajaga.

Od juna 2015. godine u okviru kompanije zvanično je počelo s radom privredno društvo "Vivia Office&Home" Banjaluka, koje je jedini ovlašteni i ekskluzivni distributer prirodne izvorske vode Vivia pakovane u galone od 18,9 litara.

Privredni ambijent je ono što najviše opterećuje poslovanje "Vitinke", a od nadležnih očekuju da pruže pomoć u izgradnji saobraćajne putne komunikacije do fabrike prirodne izvorske vode u Raševu.

PROFIL

  • Naziv: "Vitinka" a.d.
  • Sjedište: Kozluk, Zvornik
  • Osnovano: 1974.
  • Djelatnost: Proizvodnja osvježavajućih pića
  • Broj zaposlenih: 200
  • Kontakt: www.vitinka.com
  • Telefon: 056/310-123

O projektu

Projekat "50+" pokrenuli su "Nezavisne novine" i Privredna komora Republike Srpske, a u okviru Projekta promocije domaće proizvodnje "Naše je bolje".

On će trajati tokom 2017. godine, a planirano je kontinuirano predstavljanje uspješnih preduzeća koja posluju u našoj zemlji, a zapošljavaju 50 i više radnika.

Cilj projekta je predstaviti što više pozitivnih primjera kako bismo podstakli investicije i razvojne programe i kako bi javnost bila upoznata s poslovnim mogućnostima, proizvodnim asortimanom ili uslugama koje pružaju domaće kompanije. Projekat su podržali grad Prijedor i opština Derventa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije