Svijet

Cvijanović: Terorizam napada trajne civilizacijske vrijednosti

Cvijanović: Terorizam napada trajne civilizacijske vrijednosti
Foto: N.N. | Cvijanović: Terorizam napada trajne civilizacijske vrijednosti

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsjedniku Šri Lanke Maitripali Siriseni u kojem je najoštrije osudila bombaške napade na crkve i hotele u ovoj zemlji i ukazala da oni upozoravaju na neophodnost zajedničke i odlučne borbe protiv terorizma.

"Užasnuti smo brutalnim terorističkim aktima, posebno jer su žrtve ovih stravičnih napada u crkvama obilježavali najveći hrišćanski praznik - Uskrs, kojeg danas proslavljaju vjernici katoličke vjeroispovijesti", navodi se u telegramu. 

Cvijanovićeva je najoštrije osudila bombaške napade u Šri Lanki, koji, kako je ocijenila, predstvaljaju napade na trajne civilizacijske vrijednosti i iznova upozoravaju na neophodnost zajedničke i odlučne borbe protiv terorizma. 

"U ime građana Republike Srpske i svoje ime, Vama, porodicama nastradalih i narodu Šri Lanke upućujem izraze najdubljeg saučešća", navodi se u telegramu saučešća predsjednika Republike Srpske. 

U seriji bombaških napada koji su danas potresli Šri Lanku, prema posljednjim podacima, poginulo je 207 ljudi, dok je 450 ranjeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije