Svijet

Cvijanović: Terorizam napada trajne civilizacijske vrijednosti

Cvijanović: Terorizam napada trajne civilizacijske vrijednosti
Foto: N.N. | Cvijanović: Terorizam napada trajne civilizacijske vrijednosti
Srna

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsjedniku Šri Lanke Maitripali Siriseni u kojem je najoštrije osudila bombaške napade na crkve i hotele u ovoj zemlji i ukazala da oni upozoravaju na neophodnost zajedničke i odlučne borbe protiv terorizma.

"Užasnuti smo brutalnim terorističkim aktima, posebno jer su žrtve ovih stravičnih napada u crkvama obilježavali najveći hrišćanski praznik - Uskrs, kojeg danas proslavljaju vjernici katoličke vjeroispovijesti", navodi se u telegramu. 

Cvijanovićeva je najoštrije osudila bombaške napade u Šri Lanki, koji, kako je ocijenila, predstvaljaju napade na trajne civilizacijske vrijednosti i iznova upozoravaju na neophodnost zajedničke i odlučne borbe protiv terorizma. 

"U ime građana Republike Srpske i svoje ime, Vama, porodicama nastradalih i narodu Šri Lanke upućujem izraze najdubljeg saučešća", navodi se u telegramu saučešća predsjednika Republike Srpske. 

U seriji bombaških napada koji su danas potresli Šri Lanku, prema posljednjim podacima, poginulo je 207 ljudi, dok je 450 ranjeno.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije