BiH

Pratite nas na Google news

Džaferović osudio napade: Teror koji unosi nemir u srca civiliziranih ljudi

Džaferović osudio napade: Teror koji unosi nemir u srca civiliziranih ljudi
Foto: Anadolija/Arhiva | Džaferović osudio napade: Teror koji unosi nemir u srca svih civiliziranih ljudi
N.N.

SARAJEVO - Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, osudio je terorističke napade u Šri Lanki i uputio telegram saučešća predsjedniku Maithripalu Sirisenu i narodu Šri Lanke

"Porodicama žrtava, Vama i narodu Šri Lanke upućujem iskreno saučešće povodom terorističkih napada u katoličkim crvkvama i hotelima u Vašoj zemlji. Povrijeđenima u napadima želim što brži oporavak. Suosjećam sa Vama i Vašim narodom u tragediji s kojom ste suočeni na dan kada bi katolička zajednica trebala da slavi svoj veliki blagdan Uskrs", saopšteno je iz Predsjedništva.

Džaferović je ovom prilikom najoštrije osudio bezumne napade na nevine ljude i "teror koji unosi nemir u srca svih civiliziranih ljudi".

"Teroristički napadi u Vašoj zemlji još jednom upozoravaju cijeli svijet da je potrebno da svi zajedno uložimo dodatne napore kako bismo se suprotstavili i nadvladali sve oblike ekstremizma", smatra Džaferović.

Podsjećamo, u nizu samoubilačkih napada u Šri Lanki prema posljednjim podacima poginulo više od 200 ljudi, a vlasti su do sada uhapsile najmanje sedam osoba.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije