Recept

Papricirani krompir

Papricirani krompir
Foto: N.N. | Papricirani krompir

Kaže se da papir svašta podnosi. U svijetu kulinarstva u sličnoj je poziciji i krompir. Možemo ih guliti, gnječiti, sjeckati, kuvati, oblikovati, a oni će i dalje zadržati svoju vrijednost i ostati ukusni. To je samo dokaz kako s jelima od krompira teško da možemo pogriješiti.

Sastojci

1,5 kg krompira 2 kašike kukuruznog brašna 2 kašike palente  1 kašika suvog začina 1 kašika slatke mljevene paprike  pola kašičice soli pola kašičice bibera 1 kašičica origana 2 kašike svinjske masti 

Priprema

Krompir očistite te isperite i posušite suvom krpom. Isijecite ga na onoliko velike komade koliko volite.

U činiji pomiješajte sve začine, te zatim u začinsku mješavinu stavite krompir i promiješajte ga tako što ćete prodrmati činiju da se krompir sa svih strana obloži začinima.

U tepsiju u kojoj ćete peći krompir stavite svinjsku mast, a tepsiju stavite u hladnu rernu, koju ćete uključiti na 180 stepeni da se zajedno griju i rerna i posuda.

Kada se mast ugrije, izvadite tepsiju i na vrelu mast izručite začinjeni krompir, pokrijte ga alufolijom i pecite pola sata, a onda otkrijte i dovršiti pečenje  probadanjem viljuškom ćete provjeriti da li je krompir pečen. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije